Education and Ethics In Nursing ISSN: 2322-5300

نامه به سردبیر: فرهنگ پژوهش و تقلب در پژوهش

دوره 10، شماره 1
فروردین 1400
صفحه 1-3

نویسنده

دانشجوی دوره دکتری تخصصی اقتصاد سلامت، گروه اقتصاد سلامت، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران،ایران

چکیده
سردبیر محترم مجله آموزش و اخلاق در پرستاری
در محافل و متون علمی همواره سخن از انجام تقلب و سوء رفتار در مطالعات پژوهشگران ایرانی به چشم می‌خورد که بالاترین آمار تخلف را به خود اختصاص داده‌اند [1،2] که این امر باعث خدشه‌دار شدن چهرۀ پژوهش کشور در سطح بین‌المللی و افزایش آمار رد مقالات ایرانی از سوی مجلات معتبر می‌شود. تقلب در انجام تحقیق به اشکال مختلفی از جمله: رعایت نکردن اصل حفاظت از نمونه‌ های انسانی، جعل و تحریف اطلاعات، سرقت ادبی از خود و دیگران دیده می‌شود و فشار بر افراد در جهت ارتقای علمی، رقابت بین پژوهشگران و منافع شخصی و حرفه‌ ای می توانند از جمله عوامل تشویق محققان به انجام تقلب در پژوهش باشند که روش‌هایی همانند: بررسی سخنان محقق در مورد فرآیند اخذ رضایت نامه، استفاده از نرم افزارهای ضد سرقت ادبی، بررسی انحراف معیار داده‌ ها و ضریب همبستگی بین متغیرها [3] و اخذ کد اخلاق از کمیتۀ ملی اخلاق در پژوهش‌ های زیست پزشکی از راهکارهای شناسایی و کاهش تقلبات پژوهشی هستند. در این نامۀ نوشته شده سعی خواهیم کرد تا از زاویۀ دیگری به موضوع جعل و تحریف اطلاعات از نوع داده‌سازی در تحقیقات بنگریم.
محققان در زمینه‌ های مختلف، به ‌منظور انجام تحقیقات خود نیازمند دسترسی به داده‌های مناسب و قابل اعتماد بوده که این داده‌ ها می‌توانند از نوع اولیه یا ثانویه باشند. داده‌های اولیه، به داده‌هایی گفته می‌شود که همانند: تحقیقات پرسشنامه ‌محور و آزمایشگاهی، محقق خود به طور شخصی در فعالیت‌های میدانی اقدام به جمع‌ آوری آنها می‌کند و داده‌های ثانویه، داده‌ هایی معمولاً از قبل آماده‌ ای هستند که محقق آنها را از سازمان ها یا مقالات دیگری گرفته و در جمع‌ آوریشان نقشی نداشته است [4].

کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله English

Letter to Editor: Research Culture and Research Misconduct

نویسنده English

Mohammadreza Sheikhy-Chaman
PhD Student in Health Economics, Department of Health Economics, School of Health Management and Information Sciences, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
چکیده English

ACCORDING TO ARTICLE TYPE (LETTER TO EDITOR), NO NEED TO THIS.

کلیدواژه‌ها English

  • Research Culture
  • Research Misconduct
  • Information Distortion